Friday, December 9, 2011

Cantik

Islam is beautiful, all will look beautiful when Islam is there. Sebuah persahabatan kerana Allah akan nampak lebih cantik dan best berbanding bersahabat hanya untuk bergosip dan berbual kosong. So adakah kita berkawan dengan kawan-kawan kita sekarang kerana DIA? 

Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati.”

Wah kalau macam ni, let's check ourselves. Adakah setiap kata-kata yang keluar dari mulut kita masa sembang-sembang dengan  kawan-kawan mendatangkan sesuatu yang positif kepada mereka? Atau kita yang jadi penarik mereka supaya lebih lalai dan lupa? Kata-kata peringatan untuk diri-sendiri sebenarnya. Kalau dah sembang tu, memang semua benda keluar, gosip artis lah, mamat strawberi sembahyang kat mana lah, gadis arab peluk jejaka induk. *mak aih gadis* Ehh terkeluar track. 

 vs 


Maka kalau kawan yang baik, dia akan pimpin kawan dia yang lose track ini back to neutrality. Kalau dibiarkan, memang habis satu khazanah alam dia gembar-gemburkan. Haishh mulut ini

Bukak sirah sahabat. How a strong bond between sahabat and Rasul was created. Dengan adanya ukhuwah kerana Allah dan puncanya satu. Akidah. 

Berkumpulnya semut kerana gula. Bersatunya umat Islam kerana akidah. 


Nah, hadiah untuk anda-anda. *marah mak aku pakai word ni*

No comments: