Sunday, February 17, 2013

sekolahku syurgaku

Entah kenapa 2 3 hari ni asyik teringat Nureen and Tirah. (this post was written just after Nureen posted on my fb wall)

Rindu kawan-kawan yang lain jugak. Especially bebudak Rabiatul Adawiyah. Hidup Serai Abadi ! Serai Abadi tu nama sistem rumah kitorang kat SBPI Pekan dulu. "What? Serai?" tanya Cik Sladka kehairanan. 


Kadang-kadang rindu nak duduk dalam sistem dormitory semula, yang ada berbelas student in each dorm since here, I'm living in double room on campus. Lagi-lagi dah masuk Year 2 summer term yang boleh kata loosely-scheduled, malas nak keluar bilik, malas nak bersosial jumpa kawan-kawan, terperap depan laptop. 

Rindu nak beratur kat dewan makan. 
Rindu nak solat kat Surau as-Syakirin.
Rindu nak baca al-Mulk ramai-ramai dengan dormates. 
Rindu nak basuh baju ramai-ramai dalam toilet sambil bergosip. 
Rindu nak gotong-royong lepas row-call. 

Miss everything about school. Mohon adakan reunion summer nanti. 

2 comments:

Dust said...

makcikkkkk miss you laaa. camna nak follow kau ni, aku noob bab2 belog ni haha

Sara Hanapi said...

hey nenekk, i miss u too. masa kt istanbul, teringat-ingat klo ko ada skali. klo nk follow, copy link blog ni (careirra.blogspot.com) pastu add to reading list. hope u're doing well there !