Monday, April 20, 2009

Yg mana satu?

Semalam aq terima call dr pihak pengurusan London Matriculation utk further ke University of London under MARA. Damn confusing. Aq sebenrnye tak brape paham la sistem die mcm mane but for sure untuk engineering. Mybe yg private pnye org twinning program. Ni yg masalahnye, aq nak medic.

Tibe-tibe pulak
mama aq tnye :

Kakak kompem ke nak buat medic neh?
Why asking, ma?
Yela, no much leisure time nnt.

Tibe2 abah aq lak:

Kalau buat engineering, byk mase ngan family sket
Kalau seme orang pikir camtuh, sape nak jadik doktor, bah?

Erm pape pon, seme di tangan-Nya, aq mampu ke tak mampu, DIA akan bagi petunjuk. InsyaAllah, DIA takkan turunkan sesuatu melainkan seseorang hamba tu berkemampuan.....
Tapi memang menjelang tahun 2020, negara memerlukan 20 000(xslap aq la) or 200 000(byk ngat la plak) engineer, so aq kna consider balik ar offer tuh.

3 comments:

tqa_iza said...
This comment has been removed by the author.
tqa_iza said...

uiks. bgusnya.. ko de apply mane2 ke utk London tu? ke ttbe je dpt?
1 g, result ko cmne ekh? bpe a1?

whitepearl said...

huhu..
ikut minat sndiri la..
if minat medic,truskn ngn medic
lgpn pluang kje tu da mmg ade kan?
=)