Tuesday, September 6, 2011

Nervous nervous

Ada orang tu nervous nak masuk sem baru UIA. Yelah takut skill berhujah dah tumpul gara-gara hanya mengeluarkan suara untuk bebel adik-adik jek. Pastu nervous ingatan tak berapa nak tajam sebab nak menghafal perlembagaan negara. Pastu nervous tulisan cantik sikit je drpd cakar ayam. Pastu nervous muka berjerawat. Pastu nervous kena bahan dengan roommate sebab beli handphone baru colour striking pink. Ok pastu pastu .... nervous bila entah barang dia nak sampai kat Sg Isap. 

Hah aku pulak? Nervous la nak masuk belajar balik. Nervous nak jumpa matsaleh kacak kawan-kawan baru. Nervous nak pegang GDC balik. Eh guna lagi ke keranda bergerak tu? 


Seminggu lagi. Tapi macam takde persediaan. Luggage gedabak beli bulan lepas masa ponteng terawih kosong lagi. Alah biasalah tu, masa nak balik Pekan and Seremban dulu pun, by the day nak balik baru kalut nak sumbat segala barang dalam beg. Tapi tu Pekan and Seremban, ni Perlis. Kalau tertinggal barang, nak pos mahu sebulan baru sampai. Eh apa kaitan dengan Perlis. 

Lepas ni dah susah nak jumpa geng-geng bas sekolah. Kalau sebelum ni, orang call ajak lepak kat town or tepi-tepi jalan or main kejar-kejar kuda, cepat je aku start enjin Savvy biru cabuk tu. Lepas ni, aku suruh diorang pulak datang jumpa aku. Come on, Perlis je. Lepas ni, entah ada tak masa untuk bergosip ala diva dengan makcik yang ada rumah baru kat Batu Pahat tu and makcik therapy Sg Buloh tu. Belum masuk part merapu dengan anak pakcik Kamaluddin di facebook. Ni semua gara-gara tension belajar. Cewah macam busy. Tapi takpe, bak kata anak makcik Sham Sg Isap Murni, jangan asyik fikir tension, fikir yang indah-indah je. 

Lepas ni jugak, memang takkan sekelas dengan geng MD52. 


Yang paling penting, lepas ni jugak, setahun takkan bersua muka dengan keluarga tercinta. 

Mama, Abah, Abe, Abby, Mok, makcik-makcik, pakcik-pakcik, sepupu-sepupu, semua lahh. I'm gonna miss them all !

Lepas ni dah takde orang menjawab cakap Mama and Abah. Lepas ni dah takde orang nak tarik rambut Abby and sepak Abe suruh bangun subuh. Wuish ganasnya aku. Taklah, simbah air je. 

Ok dah penat nervous. Nak makan, bye !


p/s : Entry ni patutnya post hari Isnin minggu depan tapi takut nafsu mengarang dah terbantut masa tu. 

3 comments:

dR caRdiotHoracIC said...

GDC @ keranda bergerak. kelakar kot. HAHA

Sara Hanapi said...

raan ada lagi ke keranda bergerak tuh? haha

Reen Tabi :) said...

Hamboihh tu dia mengutuk sedapp punya. Haha.