Tuesday, February 28, 2012

Family Day Olomouc

There was a time I thought living abroad can tighten Malaysians bond among each other. And I was thinking to go somewhere where Malaysians number can only be counted with one hand. Czech is one of the places, precisely Olomouc. Walaupun sebenarnya, Malaysians community here is the biggest compared to Hradec Kralove and Prague.

Seniors were on their toes organizing our very first Family Day of Olomouc. 

Acara siang ialah EXPLORACE !!







Lepas berjaya menghilangkan sekitar 5 kg melalui explorace, berat badan di-top-up semula gara-gara DINNER pada malamnya. Grr. This dinner was held specially to celebrate the farewell of the 6th year. Apa kejadahnya kau kurang asam sangat ni Sara nak sambut pemergian orang? Nehi nehi, in other word, untuk menghargai jasa senior tahun 6 yang membuli berjasa kepada kami para junior. Jangan memain, diorang pioneer yang pertama membuka jajahan Malaysia di bumi Czech ni. Jangan kau ingat Belanda je yang pandai jajah Tanah Melayu.



Bak kata orang tua, sambil menyelam minum air. Dah kalau orang tu tak reti berenang macam mana? Hey takde kaitan dengan entry ni. Ok tulis semula. Bak kata orang tua, sambil menyelam minum air so while those 6th year's farewell were celebrated, we juniors darjah satu ambik kesempatan berposing depan kamera seolah-olah kami yang akan berpisah esok karang. Tidak dilupa perut juga mulut dipenuhkan dengan makanan. Punah ranah diet aku malam tu. Nasib baik farewell dinner buat sekali setahun je, kalau hari-hari? Kalau hari-hari tu bukan farewell dinner lah namanya tu aktiviti harian membina tubuh manusia menjadi gergasi.


Eh ada pelakon tambahan kat belakang. Takde niat takde niat. 


"Saya ni bapak. Sapa nak kawen dengan anak saya, jumpa saya dulu" kata Arnold. Haha.

Nashle !

2 comments:

FIQ ;)) said...

gambar kedua dari bawah tu org engt sara pakai shawl. hehehe. pelik jugak sbb gambar atas tu sara pakai tdung cm biase. hehehehe :)

Sara Hanapi said...

tudung serba boleh, 3 dimensi