Monday, July 18, 2011

15 facts about me


Entry yang ditulis setelah digesa oleh Shikin si doktor gigi.

1I know not much about myself, ini serius, sebab orang sekeliling yang judge kita, cewah.

2Muka jarang ceria (kawan aku yang cakap), tapi hati sentiasa ceria. Tu lah orang cakap, don't judge a book by its cover. Don't judge me by my complexion. Heh.

3Pemalas, especially bab-bab accomplishing house chores : menyidai pakaian, melipat baju, memasak dan sebagainya. Kehkeh.

4Aku rajin online, the only thing aku rajin buat di dunia besides sleeping. Kira mulia lah tu.

5Baik hati. (Sape kata tak betul, aku lastik mulut dia)

6LOVE shoes ! Heels, wedges but stiletto tak berani lagi. Kalau jengjalan di malls, mesti singgah footwear stores. Singgah jelah. And I'm craving for Prada Whiskey leather boots, terasa cool apabila dipakai sewaktu meredah snow di kota-kota Eropah. Fuhh~ Tapi aku tak suka crocs or any kind of footwears which are made of plastics. Tak cool. (My opinion)

7Aku tak pernah tukar cologne selain Mustika Ratu Puteri. Loser. (Tak mampu nak ada perfume bes2 macam Shikin) =P

8I prefer white rather than black.

9Aku suka travel. Nak travel seluruh dunia.

10Aku awkward bila ada guys. Mak aku kata aku ada masalah self-confidence bila berdepan dengan guys. Lantaklah, as long as I'm confident enough interacting with girls.

11Aku benci smokers.

12Aku benci perbuatan kawan-kawan terdekat yang segelintirnya membesar sama-sama di sekolah, alih-alih tengok photos di facebook, bersosial dengan boyfriend/girlfriend macam tak ingat akhirat. Berpegang-pegang macam dah sah laki bini. Jelek tahu tak? Sapa makan cili dia terasa pedasnya.

13Jenis yang sinis. Kalau aku tak suka sesuatu, aku akan buat muka, kadang-kadang kalau aku tak tahan sangat, mulut aku akan berkata-kata. Maaflah.

14Aku mengamalkan konsep senioriti.

15Lastly, aku mudah bosan, jemu



Ok cukup. Penat kot buat benda ni. Fuhh~

To Shura, Fiq, Nureen, Ika Fadzil, Tipah, you are tagged ! Sila buat ~

15 comments:

shikin said...

ceyy kau nak prada. mengade-ngade. pakai la pape asal jgn lawan aku sudah. kehkehkeh. alaa sara nnt kau shopping kat prague masa boxing day, kau borong laa perfume mahal2 satu lori, konpem murah.
Sara ni nampak je muka ketat, tapi dalam hati ada taman. dengan alex si cheesy tu pon meleleh. LOL hihhihihii

Cikgu Shura said...

YES ABSOLUTELY!! itulah sara yang saya kenal..15/15 !! tahniah :P

sara said...

psl si alex tu jgn nak mention dah ek shikin, zmn budak umo baru 19, skang dh 20, no more cheesy2, err.

sara said...

shuva, sila buat 15 facts ni

shikin said...

hahaha alex tu la pengalaman legend umo 19. hahha. ehh konsep senioriti tu mcm mane?

sara said...

ayyo ada legend2 plak. konsep senioriti tu mcm dgn adik2. adik kne hormat kakak, jgn nak ckp kasar2, jgn nak tggi suara, klo kakak suruh buat, adik kena buat jek, jangan nak degil2. mcm senior-junior la, hehe terpengaruh dgn zaman sekolah

InsyirahHakimi said...

mak aih. nanti kalau ada masa, org tmbh lagi 10. baru buat 5. hahaha.
bravo senior! bagus akak nih dik! :P

Cikgu Shura said...

savaaa..i dah buat kot...http://akuwanitha.blogspot.com/2010/11/25-rondom-things-habits-or-goals.html

haha

sara said...

shuva, dh baca dah entry tu tp nape org tak komen ek. hahah sengal gle entry hang. kwn2 yg lain, jom terjah belog shuva!

Cikgu Shura said...

haha! xleh bla ajak "kawan2..jom terjah blog shuva" sengal!

njha said...

no 2 n 13 so true! haha. sara hebat buat muka smpai aku takot SIKIT2 kadang2. huhu. no 3?? heh?? kalo ko yg dtg bilik aku tlg lipat baju ni pemalas, aku ni pe pulak?? wuwu

sara said...

jiah, tu rajin kat kolej je kot, kat rumah malas

Adni said...

no2 tuh!!
hehe, kadang saya wonder "Sara ni tak suka kite ke??"
lol :P

sara said...

yeke paah? adoii mintak maaf !!

mine said...

errr..testing2..haha