Monday, July 25, 2011

Bola

Aku kaki bangku. Kamu?

Dulu, bila tanya pasal bola sepak di luar negara mahupun di dalam negara, maaflah aku memang tak tahu sehabuk pun. Aku pun menyampah kalau perempuan buat-buat tahu. Tapi sekarang aku tahu sikit-sikit detail pasukan Malaysia skuad Olimpik mahupun World Cup  bukan buat-buat tahu. Sebab aku bangga dengan pasukan kebangsaan walaupun kadang-kadang diorang kalah. Pendek kata, aku sukalah dengan pemain-pemain pasukan kebangsaan ni.

Kalau setakat nak eja nama :

Muslim Ahmad
Khairul Fahmi Che Mat
Norshahrul Idlan Talha
Amirul Hadi Zainal
Kunalan
Safee Sali (selalu ingat McAfee)
Safiq Rahim
Sharbinee Alawi
...
dan lain-lain tidak lagi menjadi masalah kini. 

Ini semua gara-gara my mommy yang selalu tengok channel 801. Ditambah lagi dengan geng-geng peminat pemain pasukan bola kebangsaan yakni Fiq dan Pipah. 

Gara-gara minat yang mendalam tersebut, ada beberapa orang telah cuba memperasankan diri sendiri. Buktinya :

Kenangan Muslim dan Fiq

Idaman kalbu Pipah. Amirul Hadi celup mamat Korea.  


Hey hey ini tak termasuk !!


All the best Harimau Malaya dan Harimau Muda !

6 comments:

mine said...

haha..OMG! haha..speechlez..

sara said...

knp speechless?

shikin said...

commentator 801 kelakar kot. aku igt lagi dia ada ckp, " tak-igt-nama pemain dari russia, drogba pemain dari ivory coast, irfan pemain dari johor bahru". pastu ada lagi satu "mesti nanti dia bgtau kawan2 aku tackle john terry". epic gileee

sara said...

speechless dgn komen shikin

FIQ ;)) said...

KAHKAH!! AHZ TU HMM MULUT JE KOT GAYE YONGHWA. KLAU X MMG GAYE MAT JAWA PIPAH LE. HAHAHA. EHEHEHE MUSLIM NAME ATAS SKALI XTAHAN <3 HEHE .
BTW, KENAPE DIHITANGKANG GAMBORMU SAVA? HAHHAA!!!

sara said...

mg ni pikiyoh suka ngat capslock kan. saje jek nak itamkan, mnde2 comey takleh display2 sgt