Thursday, August 11, 2011

Mama garang

Entry kali ni agak pointless, eceh eceh macam previous entries point-full je.


Hari-hari online. Bila dah online, bukan reti nak mengadap 30 minit je, mesti nak mengadap laptop paling kurang 3 jam apabila sekali switched on. Ditambah lagi dengan kawan-kawan alam maya yang tak berapa nak maya rajin melayan. 


Alkisah satu hari, main skype dengan Tirah. Making thing more exciting, Shura cucuk jarum suruh add skype dia, pastu buat video conference yang trial 7 hari tu. Kebetulan Nureen pun online, angkut dia sekaki. Maka terjadilah video conference ala-ala merentas negeri seluruh Malaysia. Kira macam reunion dorm Rabiatul Adawiyah zaman sekolah yang tak cukup ahli. Wah rindu !

Entry ni sebenarnya aku post bertujuan untuk put a blame on Tirah sebab telah menyebabkan aku kena marah dengan mama 2 hari lepas. Pukul 1 petang baru ajak skype padahal pukul 2 aku sepatutnya keluar dengan mama nak selesaikan urusan di Jabatan Hasil Dalam Negeri. In the meantime, gambar passport pun belum print out, padahal rancangannya nak pos dokumen tu petang itu jugak. Aku nak log out, dia tak bagi. Tahu lah rindu, ngah3. Kesudahannya, urusan dokumen tak settle. 

"Tirah memang nak kena !" 

Ok tak. Bukan salah Tirah. Salah mama sebab garang sangat. 


Ni bukan mama, ni Fikriyyah.

Mama memang garang pun. I know she impossibly reads this so I dare to write. Hee. In other word, she's strict. Takkan tangguh sesuatu urusan, mesti nak cepat-cepat selesai, tak kisah lah nak kena rushing pun. Malangnya, dapat anak yang suka tangguh-tangguh kerja dan selalu pandang remeh sesuatu urusan. 

Ohh maknanya, aku lah yang salah ni? Ok fine!


Haa kan dah cakap entry ni pointless.

6 comments:

Cikgu Shura said...

entri mcm keling..depavali sgt!! haha..last sekali diri sendiri yg salah! sengal!

Kh0| said...

ha? apa kah?
huhuhu..

Adzrul Syafiq said...

sy on9 the whole night, and tido lepas subuh pastu bangun biasanya around pkl 2-3ptg.

so, at least awak tak seteruk saya dalam bab on9 ni. haha

sara said...

hmm happy deepavali la shugha.
kho, hah? apa apa?
azrol, online the whole night tu selit dgn qiam x?

Adzrul Syafiq said...

tak :(

on9 punya on9, sedar-sedar mak suruh sahur.tp sy semayang terawih (xtahu knp nak bgtw jugak benda ni) hehe

mine said...

haha..padan muke kna marah..ahaha.guro jek :)