Saturday, August 13, 2011

Sarang tebuan ke ni?

Ingat lelaki je ada fesyen rambut sarang tebuan? Perempuan pun ada.
Haa comel kan makcik ni. 

“Dua golongan di kalangan ahli neraka yang tidakkan aku pandang iaitu kaum yang bersama mereka cemeti seperti ekor lembu yang dengannya digunakan memukul orang lain dan wanita-wanita yang berpakaian bagaikan bertelanjang yang condong kepada maksiat dan menarik orang lain untuk membuat maksiat. Sanggul dikepala mereka ditusuk tinggi-tinggi seperti bonggol unta yang sangat lemah. Mereka ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan mencium baunya sedangkan sesungguhnya bau syurga itu sudah boleh dicium dari jarak demikian dan demikian.”(Riwayat Muslim).

Bila nak post entry tu, haruslah ada motif dan pencetus. Maka pencetus entry yang bertuah kali ini ialah :


Wah inilah model Muslimah sejati. Syabas !


9 comments:

shikin said...

sara, yg fida pegang iqra tu kan scene real kat tv ke? kalau ye aku igtkan dia mmg tak pgg laki, sebab be4 ni ada laki2 laen, i mean pelakon laki cte tu nak slm dia, dia tak nak. ckp kita bukan muhrim. pelikk

InsyirahHakimi said...

hahaha. mmg tak tengoklah drama melayu waaak. :P

Sara Hanapi said...

shikin, ntah la, cilok kat blog kodex tu. eleh yelah tu tak pegang, sbb ada scene dlm drama lain yg dia blakon, ada je dia pgg laki. *ok taknak fitnah


tipah, org tgk la jgk time bkk pose tu, sambil2 tggu makanan jatuh ke perot

Edo said...

Sara,
Jawapan standard yg biasa dijawab-->
"Tuntutan Skrip".
Dalam drama jadi adik-kakak, suami-isteri, ibu-anak, bla-bla...

Hollywood pun sama. Jawapan bila ada aksi-aksi terlampau --> "Menghayati Watak"

Bukankah "Tuntutan Skrip" dan "Menghayati Watak" tu lagi penting dari segala-galanya? Apa la Sara ni...
(hehe.. sarcasm je dik..)

Sara Hanapi said...

sarkastik ah abg ed,haha. setuju!

afiqah lokman said...

euww!

Reen Tabi :) said...

Kann. Menci hau dengan derama melayus ni. Ehh ! Soeml nye belog. Ihikhikhik

Sara Hanapi said...

Fiqa : Auchh !!

Nureen : Kan kan, tak suka ahh cite ni, geli. Btw, 'Soeml' tu apa? hahaha

Reen Tabi :) said...

Entah ek. Haha