Tuesday, June 23, 2009

Laz week home...**

Oh no...gambar pasport tak cuci lagi :O Kalau boleh print kat rumah kan jimat duit aq, ni ink colour pulak out. Yet, the forms are not really fully completed, stuff to be brought pun tak habis beli lagi. Ouchh...I'm a real last minuter.

A week to go, how exactly IB is...atau lebih tepat, how KMS looks like?? Wondering in heart...wink^wink^ So far, aq dah berkenalan dengan few KMSians-to-be, but most of them are taking dentistry, so where're medicians?? Jangan malu2 tonjolkan dirimu...huhu~

Ada orang tanya apa perasaan aq nak masuk kolej 1 July ni...erm aq tanpa segan silu mengatakan kesedihanku and keberkehendakanku untuk menangis, aq memang seorang yang sangat sensitif walaupun aq kelihatan tabah di luar. Kenapa pulak sedih, that's ur choice....yang tu memang ayat memerli, aq dah biasa dengar ayat tu keluar dari mulut mama yang semestinya tidak 100% agree with my choice furthering overseas (tu pun kalau aq layak) Tapi aq tahu, my parents pun teragak-agak nak lepaskan anak kesayangan drg nih...huhu***

mama n abah ~backbones aq~

Persoalan...
Kenapa diriku merasakan yang Seremban tu terlalu jauh dari Kuantan sedangkan kalau aq further ke Poland, Czech or India sekalipun, jaraknya ribuan km lebih jauh....
Kenapa aq rasakan aq tak mampu hidup keseorangan di KMS without my family sedangkan 5 tahun aq sudah terbiasa meringkuk dalam penjara INTEP (sebab drg visit aq every weekends kot)hik3
Kenapa aq rasa malas nak pursue study semula sedangkan selama 7 bulan ni, aq rindukan pnp di sekolah dulu...
Kenapa dan kenapa...ohh lemahnya aq....

Okla biarkan persoalan tu terungkai dengan sendiri. Biar masa dan jarak yang jawab...

Alright, in this few last days home, aq akan menjalankan tugasku sebagai orang gaji tak bergaji seperti biasa. Lepas ni, takde la orang yang:
1. bebel Abby suruh kemas bilik
2. jerit suruh susun kasut depan rumah
3. masak lunch
4. anta Abg pergi kelas badminton
dan sebagainya, segan la aq nak list semua...hehe.

To KMBians, selamat menjalani alam pengajian anda bermula hari ni. Gudluck guys...

p/s : honestly, aq nangis masa ni...huwaaaa

6 comments:

eka said...

sedeh ye sara?? huhu. sma gak. ntah cmne rs hidup kat kms nnti, ehehe..

tc yaww :D

alyssa erzandra said...

lorhh dear...
jgn nangis2...
hee
kite jumpe kt kms mgu dpn..
jgn sedeyh2..
nti kt kms kte mkn choc same2 yer??
hik3
:D

Siti K said...

hey sis, come on..
dont be..
i know u r much more stronger than that..
its juz bcoz u r so long at home..
mcm mane nk g jauh nt kan.. bertenang k..=)

*peace*

~slamat menempuhi alam baru~

sara said...

2eka>>sedih r...rase cam mls g jek...leh x..hihi

2lisa>>org nak choc byk2 aw lisa..hehe

2kakct>>thnx kk ct...i'll try my best

farhah said...

sara...!
jgn sdih2..
huhu..
d sme feeling la kte rse.. iskisk.. ^_^

sara said...

farhah...nsb kite same..huaaa