Wednesday, May 20, 2009

Bleak House...

Harry Potter lama sudah aq tinggalkan. Twilight series yang adik aq pinjam dari kawan dia pun aq tak sempat habiskan. Tiba2 hari ini aq terpanggil untuk membelek rak buku dalam bilik aq. Mata aq tertacap pada Bleak House, a masterpiece from Charles Dickens. Aq dah pernah baca novel ni tapi semangat separuh jalan jek, rasa nak sambung baca lah.

Bleak House's the 9th masterpiece of Charles Dickens, seorang novelis Inggeris masyhur sewaktu era Victoria. Mula2 aq baca tajuk novel ni, I started wondering its must be surely about a creepy horrifying investigation on an abandoned house, or an inquest on a dead man in a lodging area n bla bla bla...
But then, novel ni berkisarkan penyiasatan satu wasiat. When my eyes pointed on the first page...'Courts of Chancery? What is diz?? Memang di luar bidang kegemaran aq. It's all about laws and a misterious will investigation, Jarndyce and Jarndyce.

Characters in the novel:

Esther Summerson
Richard Carston
Ada Clare
John Jarndyce
Dedlocks

Memang enjoy....

Next, aq teringin sangat nak baca Da Vinci Code.
Cerita ni diselitkan sikit tentang disleksia.
Tu yang menarik minat aq.
Kawan2 aq dah baca...jeles gile rase.
Nakkkk!!!



2 comments:

Siti K said...

eh, geek in the pink??
hehehe..

nevertheless, harry potter will alwayz b my choice no matter what..
hehe..

drbubbly said...

da vinci kod?
bley rosak iman klu
take it siyesly.
huhuhuhu