Monday, May 25, 2009

Dari Celahan Kota 2


Aq g Kl...xde tempat lain ke nak pergi..huhu :) Ibu kota tercinta kan. Bertolak pukul 9pg. Sepatutnya bertolak lagi awal tapi few matters arose. Takpelah asal ktrg selamat sampai cukup.
"Sayangi Kuala Lumpur"

First place, bangunan MARA Jalan Raja Laut. Wat 4?? Saje jek masuk nak cari info tentang scholar MARA tuh. Then barulah aq, mama n abah clear, Kolej MARA Seremban hantar students die ke India, Poland n Czech. No more other than that. Hurmm takpelah, rezeki ada di mana-mana. Belajar kat mana-mana kat pelusuk dunia ni sama jek asalkan ada usaha dan azam yang kuat. Poland n Czech quite bes gak sebab kat Europe..tapi India??Hurm. Ok je kot sebab teknologi perubatan kat sana tak kurang canggihnye. Ada sesetengah pendapat dalam buku kata, India is the best place 4 doing medic. I do believe in that. Lagipun, angkasawan pertama kita pun belajar kat sana ;) kan3.

Kalau pergi KL, tempat yang ktrg wajib singgah mestilah Chow Kit Road sebab nak cari buah. Rumah aq memang akan bising kalau takde buah nak kunyah. So ape lagi, borong buah-buahan ler.

Ade makcik ter'interframe' lak

Then round2 sekitar Central Market nak cari buku. Bes nye kalau ade book festival masa tu. Boleh borong buku murah2. Tapi hajat tak kesampaian, hujan membatalkan niat ktrg nak masuk pasar. Sesat pun satu hal. "Takpe lah nanti datang lagi", kata mama. Abah dah naik pening.

Comel tak coach DIGI ni?? ^Aq pakai celcom..hik3^ Catchy gile. Saje r tu nak mencapub kat tengah2 kotaraya KL....haha. Sorry abang driver...terkutuk lak die. Aq memang minat la benda2 berkaitan aksesori kereta ni. Since tahun lepas aq dok tercari2 sticker nak tampal kat kereta, tak jumpa2 (padahal tak cari kat kedai kereta lagi).

Hurm sampai rumah pukul 9mlm. Seharian berjalan, sakit kepala aq.

Lastly, I juz wanna say thank you very much 2 my both mama n abah 4 giving me a big concern..I love u a lot!!!(macam lah drg baca blog neh) The reason, ktrg dtg KL sebab aq^biarlah rahsia^. Pape pun aq akan berusaha balas jasa mereka dengan belajar bersungguh2...amiin...

2 comments:

khadijah said...

ek,xtahu lak lain kolej lain negara dia antar..btw,awk dapat da ke surat mara? sy nye xsampai2 lg (akak tuh ckp patut da sampai).cm cuak lak..hehe..=)

careirra said...

lain kolej lain option....
xdpt srt lagi..
mara kate mggu dpn br anta
cuak ke??haha