Friday, May 8, 2009

M.A.C. Intep ke-6

Hari Anugerah Cemerlang (MAC) SBPI Pekan
diadakan pd hari ni.
Dapatlah aq gi sekolah lg.
Rindunye...Rindu kat sekolah, asrama, adek2.
Aq ditemani mama n abah, bertolak pkol 8 pagi.
Sesampai aq kat sane, mjlis tak start lagi, naseb baek aq tak beriye bertolak awl2.
Majlis nak kate meriah, aq rase boleh tahan la, tapi bes la gak sbb
Dewan Gemilang dah cantek plus PA system dah elok compared dgn thn2 yg lps.
So thn ni, xde la berdegung-berdegang lagi.
Sket jek student 0408 yg dtg.
Girls 5 org jek, Dibah, Fariza, OU, Syuhaida n aq.
Majlis dimulakan dgn bacaan doa oleh Ust Syed Fadhil,
ckg BAT aq,
host nye tak laen tak bkn, Sir Harrie, mmg xde sape boleh ganti.
Then ucapan Tuan Pengetua, n
ADUN Peramu Jaya selaku perasmi majlis.
Majlis diteruskan dgn persembahan nasyid drpd student lelaki.
Persembahan dikir barat pon ada.
Enjoy, aq lak rase cam nak berdikir sekali.
Seterusnya, barulah upacara penyampaian hadiah utk student f1, f2 n f4 08. Tahniah akk ucapkan pd seme.



Then, penyampaian hadiah utk PMR n SPM dimulakan.
Alhamdulillah, aq dpt anugerah gak.


Asl kabur ek?? Zoom er??

Aq ucapkan sejuta penghargaan kpd mama n abah aq
n cikgu2 kat SBPI Pekan sbb merekalah aq bleh mengecapi kejayaan mcm ni.
N aq harapkan adek2 junior n adek2 aq sndri boleh lakukan yg
lebih drpd apa yg aq buat.
Bon chance!!

N after majlis bersurai, aq g menyantap jap,
al maklumlah perot alamak ai tak sabo beno nak diisi.
Then, aq, Dibah n Fariza snap photo kat stage sbg tande kenang-kenangan.
Yela ni kan last event ktrg kat skolah. Sedih...huhu~~




Aq n Dibah...

Aq n Fariza...


Mama n abah...



Aq n Dibah pon cpt2 g office nak ambek sijil PMR yg dah berzaman tak ambek tuh..
Akhirnya, dapat gak.
Penat tol la ari ni especially abah aq, yela lps je majlis tu,
kne rushing g masjid nak solat Jumaat lak.
Pape pon, aq ucapkan tahniah kpd seme kwn aq n terima kaseh kpd
mama, abah n cikgu kat Intep.
Kpd junior2, do ur best in ur shooling period.
BEYOND SUCCESS

1 comment:

drbubbly said...

bia betik mara kuar ptg niey? mmbe2 ak ckp jpa je deh~