Friday, May 15, 2009

Gembira + sedih = going crazy

Disebabkan UIA mewajibkan pelajar asasinya menjalankan pemeriksaan X-ray,
so terpaksalah aq ikut abah pergi SMKTC pagi ni.
Sementara menunggu masa, aq layan internet dulu kat office abah yang kejap ada line kejap takde tu, cam biskut. Bengang gak aq sekejap. "Aish, main aw cakk lak ngan aq", kataku dalam hati...hik3. First browser aq bukak ialah Friendster.com. Tengok2, ada orang hantar buletin pasal PILN MARA boleh disemak mulai hari ini. Jantung aq dah start berdegup sekencang-kencangnya, rasa cam nak tercabut dah ni. Hanya ALLAH yang tahu.

Nama : NORSARA BINTI MUHAMAD HANAPI
No. Kad Pengenalan : 91031506****
Keputusan : BERJAYA
Bidang : PERUBATAN
Program Persediaan : INTERNATIONAL BACCALAUREATE
Tempat Persediaan : KOLEJ MARA SEREMBAN

Alhamdulillah~ Aq lafazkan setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat ILLAHI sebab aq berjaya memperoleh biasiswa MARA untuk further ke oversea. Tapi honestly, aq tak tahu apa perasaan aq time tu. Gembirakah aq??? Sedih?? Imposibble lahh. Tapi sebenarnya kolej ni bukan pilihan pertama aq, tapi aq tetap bersyukur :)
Dalam pukul 10, abah hantar aq pergi Poliklinik Komuniti Beserah nak buat x-ray. Sepanjang proses, aq blur gile, arahan yang pegawai bagitahu pun aq buat endah tak endah jek. Dia suruh masuk bilik x-ray, aq terkebil-kebil. :> Blank~
N for this really time being, aq teramatlah confuse. Medical foundation IIUM or International Baccalaureate KMS, which one??!! Ergh!! My head's spinning all over. I expected more than this. The reason, biarlah aq seorang je yang tahu. In consequence, aq memang hilang mood langsung hari ni. Erghhh!!! Ya ALLAH, berilah hambamu ini petunjuk ke arah jalan yang terbaik.

8 comments:

Siti K said...

jgn sdey2 da k..

=)

inspirasi_hidupku said...

Tahniah yer...Nnt leh main salji...Kalu dpt mara bes...hehe...tp dpt jpa pon bes jugak..YOUR SENIOR OF INTEP SPM'05,ALHAFIZ

SENIOR INTEP SPM'05 => ALHAFIZ said...

Tahniah yer...CTK nk suruh kamu mintak Mesir tu...hehe...sian die..tp kamu gi la main salji..hik3

nooramadabbas said...

IB is better, much better, world standard, and recognized by most universities in the world. If asasi sains only, in Malaysia only.

Siti K said...

kpd inspirasi_hidupku a.k.a ALHAFIZ..

amboi, sedap2 jer dy..

sara, jgn caye ckp dy..
hik3..=P

careirra said...

haha alamk aii gaduh lak...

kk ct jgn rso...

farhah said...

salam,
ya Allah tak sgka jmpe blog sara
hihi..
sme la kte dpt km srmban medic,
msti tk knal an.. ni dak yg pg i/v BKMB sme dgn hang.. dak mrsm serting

wa.. jmpe lgii

careirra said...

salam farhah
cane leh jumpe blog org??haha
ingt lagi...
same r kte erk...taniahhh