Thursday, May 14, 2009

Majlis Anugerah Kecemerlangan MB Pahang

Pukul 1, enjin Honda cam enjin kapal terbang pon berbunyi menandakan mama aq dah sampai rumah nak ambek aq pergi Kompleks Yayasan Pahang(sori ma. terkutuk kete mama lak). Hari ni, YP organize Majlis Anugerah MB untuk pelajar2 Pahang. Abah datang berasingan dengan
kitorang.

Terima kasih YP

Sampai kat sana, mata aq terus terpandang Cikgu Roszana, sempat lagi aq bersalaman dengan cikgu sebelum buat pendaftaran. Aq dapat no 144, meja 15. Mendape ni?? Wat's going on?? Asal lak tibe2 ade nombor meja lak ni?? ~blur~
Fairuz!!! La jumpe lagi minah ni kat YP. Mane2 aq pergi, mesti jumpa die. Nombor meja pon same. Ade jodoh tol..aish bahaye2. Sebaik aq masuk dewan utama kompleks, mata aq tercari-cari meja no 15. Ha...dapat pon. Fulamak aii depan sekali tu. 5 minit kemudian, Pinat datang. Ni sorang lagi minah yang sokmo ikut aq gi mane2. Mane2 pergi, muke die mesti ade. Huhu~ Jauh di sudut meja, Laily duduk dengan sopan atas kerusinya...huhu Laily memang sopan sokmo. Uish ade geng ar aq.

Dari kiri: Laily (SHAH). Pinat (SBPIK) n Fairuz (SEMSAS)


Dalam surat jemputan tulis, MB datang kol 2.30 tapi kol 3 baru sampai. So between the period, pihak pengurusan buat kuiz berkaitan YP. Huhu~~bukanla meja 15 ni meja terkepoh kat situ dengan kehadiran Pinat yg cukup terkenal dgn mulut bertih jagungnye..hik3(sori Pinat terngate lak). Fairuz, Pinat n aq dapat menjawab soalan2 kuiz dengan jayanya dan dengan bahagianya menerima hadiah..hik3. Excited gile. Laily je tak dapat hadiah disebabkan kesopanannya..huhu~
Sembang-menyembang amalan mulia. Macam2 cerita keluar dari mulut masing2 sambil kadang2 disuap dgn muffin yang disediakan pihak YP(sedap gak muffin die)huk3.
Then, upacara menerima anugerah. Aq sorang jek dari SBPI Pekan yang terima anugerah utk kategori SPM, 3 orang untuk PMR yaitu Farhan, Farid n Ammar. Tahniah ye adek2. Sekolah pun ada terima beberapa anugerah. Tahniah juga diucapkan kpd semua cikgu yg telah berusaha keras.Sijil Penganugerahan


Next, tibelah mase yang ditunggu-tunggu Fairuz yang dari pagi kelaparan, EATING TIME!!! Kami pun dengan rakusnya menyedok mihun dan nasi dagang yg dihidangkan.(rakus sebab kitorang 4 org je ade kat meja tu). Lapar weyh nak wat cane.Muka kelaparan

Nak kat kol 5.30 ptg, aq pon nak beransur balek memandangkan asar pun tak tunai lagi. Aq dan Pinat janji nak bagitahu result MARA masing2 memandangkan Fairuz dah dapat JPA. Tahniah!!
Aq happy gile dapat jumpe korang. Kalau ada rezeki, insyaAllah kita jumpa lagi....

4 comments:

Siti K said...

lapor benor ye muke msg2..
hehe..

sara, akk tgk awk makin comey la dlm gmbor tu, hihi..
=P

btw, tahniah utk adik2 akk ni..
=)

careirra said...

drg jek lapo sy x..hik3

alorh kk ct baru psan ke sy comey....dr dulu ag...:)hehe

tq....kk ct wat la blog gak...my journal in egypt

dilasolace said...

Salam
Congrates yer!
Jap, erm Fairuz tuh an, dia dpt kat mana?

So mara camne?
mesty dapat an?

Siti K said...

ish, ni mst slh tafsir ni, hik3..
makin "comey", hehe..

em, ntah la sara, x bercadang lg..
but then, if i do, u r the 1st one 2 know, insyaallah..=)